Yurtdışında yaşayan 60 yaş üstüne çağrı: Aylık 100 evro ceza ödememek için - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yurtdışında yaşayan 60 yaş üstüne çağrı: Aylık 100 evro ceza ödememek için

Yunanistan’da 60 yaş üzeri aşısızlara aşılanmaları için tanınan süre bugün itibariyle bitti. Artık aşılanmamış kişiler aylık 100’er evro idari cezalarla karşılaşacaklar. Söz konusu uygulama yurtdışında yaşayan Yunan vatandaşlarını da kapsıyor.

Yurt dışında yaşayan 60 yaş üstü Yunanistan vatandaşlarının aylık 100 evro idari ceza ödememesi için yapmaları gereken işlemi hatırlatan İskeçe KİNAL-PASOK Milletvekili Burhan Baran gerektiğini söyleyen, Yunanistan’da bulunan akrabaları vasıtası ile Halka Hizmet Bürolarına (KEP) başvurarak aşı kayıt işlemlerini yapmak istediklerine dair bir dilekçe (İPEFTİNİ DİLOSİ) imzalayarak kayıt işlemlerini yaptırabileceklerini belirtti.

İskeçe Milletvekili Burhan Baran’ın açıklaması şöyle:

“Değerli soydaşlarım, Resmi Gazetede yayınlanan yasaya göre, yurt dışında yaşayan tüm Yunan vatandaşlarının yaptırttıkları Covid aşı sertifikalarını veya Covid 19’a yakalananların belgelerini bildirmek zorunda olduklarını daha önce duyurmuştuk. Fakat sistemde yaşanılan sıkıntılar, özellikle 60 yaş üzerine tanınan sürenin dolması ve cezai işlemlerin başlayacak olmasından dolayı yurt dışında yaşayıp kayıtlarını hala yaptırtamayan soydaşlarımız Yunanistanda bulunan akrabaları vasıtası ile Halka Hizmet Bürolarına (KEΠ) başvurarak, burada yurtdışında bulunan akrabaları adına aşı kayıt işlemlerini yapmak istediklerine dair bir dilekçe (İPEFTİNİ DİLOSİ) imzalayarak kayıt işlemlerini yaptırtabilirler. (Bu işlem şimdilik sadece 60 yaş üzeri için geçerlidir)”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...