Rusya, Dedeağaç Limanı’ndaki ABD üssünden rahatsız - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rusya, Dedeağaç Limanı’ndaki ABD üssünden rahatsız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) Limanı’ndaki ABD varlığından rahatsızlığını dile getirdi.

Üstü kapalı bir şekilde durumdan rahatsızlığını dile getiren Rus Dışişleri Bakanı ‘Yunanistan’ın NATO’nun, AB’nin bir üyesi olduğunu anlıyorum ama Yunanistan’ın Rusya’ya karşı yaptırımları ağırlaştırma yolunu izlemek istemediğini de görüyoruz. Yunanistan prensipte şu anda Batı ile Rusya Federasyonu arasında olanlardan memnun değil. Yunan dostlarımızın bilgelikleriyle inançlarına uygun seçimi yapacaklarına güveniyoruz’ ifadelerini kullandı.

Dendias’la telefon görüşmelerinin ‘çok iyi’ geçtiğini söyleyen Lavrov, ‘Evet, Dedeağaç Limanı’nın statüsünü ABD Donanması’nın amaçları doğrultusunda güçlendirmek için Yunan-Amerikan ilişkilerinde atılan yeni adımları gündeme getirdik ve evet, elbette Amerikalıların bu limanı hangi yönlerde kullanacaklarını okuduk’ dedi.

‘Yunan meslektaşlarımızla, Yunan halkıyla, ülke olarak Yunanistan ile çok eski ilişkilerimiz, tarihi köklerimiz var’ diyen Lavrov, ‘Rusya’da görev yaptıktan sonra çağdaş Yunanistan’ın ilk yöneticisi olan Kapodistrias’ı aslında dış diplomasi cephesinde hatırlıyoruz. Ve çok yakın zamanda Nikos Dendias ile güzel sohbetlerimiz oldu. Tabii ki her şeyi görüştük, hem ikili ilişkilerimizi hem de ticari-ekonomik, yatırım, kültürel-insani ilişkilerin gelişmesi için beklentileri. Bu ilişkiler, güvenlik alanı da dahil olmak üzere her yönden gerçekten zengindir’ diye ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...