Yunanistan’da ilk aşı üretim birimi kuruluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilk aşı üretim birimi kuruluyor

Yunanistan Pastör Enstitüsü, Stavros Niarhos Vakfı’nın da desteğiyle ülkedeki ilk aşı üretim biriminin kurulacağını duyurdu.

Stavros Niarhos Vakfı’nın binanın yenilenmesi ve gerekli teçhizatın alımı maliyetini karşılayacağı, araştırma ve bilimsel çalışmaların ise Enstitü’nün teknik ve bilim ekiplerince yapılacağı aktarılıyor.

Enstitü’nün yeni Genel Müdürü Stathis Gonos, aşı üretimine ek olarak, diğer üreticiler için şişeleme de yapılacağını belirtieken, ‘Nihayet Yunanistan’da klinik deneylere başlayabiliriz. Yani daha sonra bazı yenilikçi ilaçlara sahip olabilmemiz için klinik deneylerde kullanılacak aşıları 1,2,3 fazlarında yapabiliriz’ diyor.

2022’de tamamlanacak olan Birim’in, Ulusal İlaç Örgütü (EOF) tarafından nihai lisanslanmasının muhtemelen önümüzdeki 12-18 ay içinde gerçekleşeceği, 2023’ün başında aşı üretimine başlamak için resmi olarak hazır olacağı tahmin ediliyor.

Sipariş verilen her türlü aşının üretilebileceği belirtilen Birim’de, ilk aşamada BCG, tüberküloz, çocuk felci aşıları gibi yaygın aşılarla ilgileneceklerini belirten Gonos, ‘Ancak gerek kamudan gerekse özel sektörden her türlü işbirliğine ve talebe kesinlikle açığız’ diyor.

Genel Müdür, koronavirüs aşılarının üretilip üretilmeyeceği sorusuna ise ‘Bu, onları yapan şirketlere bağlı olacak, çünkü belirli patentleri var ve süreç, bu şirketlerin başka bir üretim birimi kullanmak isteyip istemediğiyle ilgili’ ifadelerini kullanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...