Yunanistan'da okullar pazartesi nasıl açılacak? İlk gün en zor olanı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da okullar pazartesi nasıl açılacak? İlk gün en zor olanı

Yunanistan Eğitim ve Dinişleri Bakanı Niki Kerameos

Yunanistan Eğitim Bakanlığı, okulların daha önce planlandığı üzere 10 Ocak Pazartesi günü açılmasında kararını değiştirmedi.

Ülke genelinde patlayan koronavirüs Kovid-19 Omikron varyantı dönemi okulların açılacak olması nedeniyle gelen eleştirilere rağmen Eğitim Bakanlığı okulların açılmasına karar verdi. Eğitim Bakanı Niki Kerameos okulların açılmasıyla birlikte vakaların artmasının beklendiğini kabul etse de, bu duruma karşı gerekli plan ve programı yaptıklarını vurguladı

Okul eğitiminin başlaması nedeniyle Eğitim Bakanlığı, haftada iki yerine üç bedava self-test alınmasını sağlayacak.

Yine aynı şekilde sınıfların kapanması için öğrencilerin yüzde 50 + 1’inin virüse yakalanması şartı olacak.

Son olarak, bir öğrencinin pozitif çıkması durumunda sadece yakınındakilere değil, sınıftaki tüm öğrencilere test yapılacak.

Bakan Kerameos, okulların açılışının ertelenmesi yönünde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları Heyeti’nden kendilerine bir öneri gelmediğini belirtirken, ‘Delta varyantı hakimken ve üstelik aşı konusunda aşıyla korumalı değilken okulları açtık, şimdi Ocak’ta açıp açmayacağımızı mı tartışacağız’ ifadeleriyle eleştirilere cevap verdi..

Okulların 10 Ocak’ta açılmasının pedagojik, psikoduygusal ve sağlık gibi çeşitli faktörleri olduğunu belirten Kerameos, öğrencilere yapılacak rapid testlerin ise Müdür onayıyla devlet yapılarında ve bedava olacağını belirtti.

OLME ilk gün iki saatlik iş bırakma eylemi yapacak

Öte yandan Ortaöğretim Eğitimcileri Federasyonu (OLME) Başkanı Theodoros Çuhlos, 10 Ocak Pazartesi günü öğleden sonra Milli Eğitim Bakanlığı binasının önünde bir protesto mitingi planladı ve mitinge gitmek isteyen öğretmenlerin işini kolaylaştırmak için iki saatlik iş bırkma eylemi ilan etti. 

OLME, Eğitim Bakanlığı’nın korona görülen bir sınıfın faaliyetinin durdurulmasına yönelik sınıftaki öğrenci sayısının yüzde 50 artı bir kişi koronalı olması durumunda durdurulması protokolüne tepkisini ifade ederken, hasta veya karantinadaki öğretmenlerin okullarda oluşturacağı boşluklardan duyduğu endişeyi dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...