Aşı zorunluluğunda yaş sınırı 50’ye indiriliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aşı zorunluluğunda yaş sınırı 50’ye indiriliyor

Yunanistan’da Kovid-19 aşısı zorunluluğunda yaş sınırını 50’ye çekmeye hazırlanıyor.

An itibariyle koronavirüs aşısı 60 yaş üzeri olanlara zorunlu iken, 16 Ocak’a kadar aşılanmayanlara 100 evro ceza kesileceği duyurulmuştu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Stelyos Peças, hükümetin bu yaş sınırını daha da aşağıya, ilk etapta 50’ye çekmeye hazırlandığını belirtirken, öte yandan PCR ve Rapid test noktalarının sayısının da artılacağını kaydetti.

Özellikle okulların açılacağı Pazartesi gününden itibaren testlerin daha da çoğalacağını belirten Bakan Yardımcısı, Eğitim Bakanlığı’nın sağlık protokollerinde değişikliğe gitmemesine yönelik eleştirilere karşı ise, ‘Yüzde 50 +1 öğrenci uygulanması yüzde 30 + 1 öğrenciye düşürülseydi tüm sınıflar kapanırdı’ ifadelerini kullandı.

Son olarak 60 yaş üzeri aşısız vatandaşlar için ilk doz aşıyı vurdurma fırsatı 16 Ocak Pazar günü son bulurken, bu tarihe kadar aşılanmamış olanlara her ay 100 evro ceza kesilecek.

Cezadan muaf olanlar ise son 180 gün içerisinde koronavirüs geçirmiş olanlar ve aşılanmalarını engelleyen sağlık sorunları olanlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...