Okulların 10 Ocak'ta açılması bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okulların 10 Ocak’ta açılması bekleniyor

Yunanistan’da görülen rekor koronavirüs vakaları ve Omikron mutasyonun hızlı yayılması nedeniyle okulların açılacağı tarih merak konusu olurken hükümetin bu konuda değişiklik yapmayacağı söyleniyor.

Patlama yaşanan koronavirüs vakalarına rağmen Yunanistan Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı okulların 10 Ocak’ta açılması yönünde.

Bugün Uzmanlar Heyeti okulların açılması konusunda bir araya gelerek görüş belirleyecek. Uzmanlar artan vakaların çoğunun Omikron mutasyonu olduğunu ve hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerine yatışlarda artış gözlemlenmediğini belirtiyorlar. Bu doğrultuda da okulların açılması yönünde karar vermesi beklenen uzmanlar heyetinin okula giriş protokolünde ise değişikliğe gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Okullarda daha katı önlem ve daha sık test isteyen Uzmanlar Heyeti bu doğrultudaki önerilerini Eğitim Bakanlığı’na sunacak.

Eğitim Bakanlığı’nın bu sene çocuklar üzerinden pedagojik ve psikolojik yan etkilerinin olmaması açısından okulların normal olarak 10 Ocak Pazartesi günü açılması kararı alması ancak öğrencilerin sınıflara dönüşleri ilgili koronavirüs protokollerinde değişiklik yapması bekleniyor.

Yunanistan genelinde 12 yaşındaki çocukların aşılanma oranının yüzde 15 olduğu 15 yaşındaki çocuklarda ise ise 30 seviyelerinde olduğu ifade ediliyor.  5-11 yaş arası, yani zorunlu okul öncesi eğitim ve ilköğretim çağındaki 750,00 çocuktan ise şu ana kadar 21,500’ü aşılanmış durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...