Yunanistan: Kimlik ve korona sertifikası aynı uygulamada olacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Kimlik ve korona sertifikası aynı uygulamada olacak

Yunanistan’da Covid Free Wallet adlı cep telefonu uygulamasını indirenler telefonlarında aşı sertifikalarını göstererek seyahat ve mekanlara giriş yapabiliyorlar.

Hükümetin yeni planı Covid Free Wallet adlı cep telefonu uygulamasının içerisine nüfus cüzdanlarını da (taftotita) eklemek olacak. Yapılan plana göre aynı uygulama içerisinde vatandaşların kimlikleri yüklenebilecek.

Aynı uygulamaya yapılacak entegrasyon sayesinde yurttaşların aşı sertfikası ile birlikte göstermek için kimlik taşımalarına gerek olmayacak. İstendiği durumda telefonlarından Covid Free Wallet uygulamasına giren vatandaşlar taftotita kimliklerini de gösterebilecekler.

Dijital Yönetim Bakan Yardımcısı Theodoros Livanios’un dün Meclis’te yaptığı açıklamaya göre, dijital kimlik kartında, fotoğraf, isim ve doğum tarihi gibi sahibinin belirli verileri saklanacak. 

Yapılan entegrasyon sayesinde uygulama üzerinde aşı sertifikası ve kimlik kontrolü daha kolay gerçekleştirilecek.

Bugün gözlemlenen zaman alıcı süreci anlatan Bakan Livanios, “Koronavirüsün yayılmasına karşı alınan önlemlere göre bir mağazaya gittiğimizde, cep telefonumuzdan  aşı sertifikamızı gösteriyoruz. Sonra mağazaya girmek isteyen kişiyle adının örtüştüğünü öğrenmek için kimlik soruyorlar. Bu yüzden süre uzuyor. Yeni entegrasyon ile kimlik ve aşı sertifikası aynı uygulamada görülebilecek.” dedi.

Bakan Livanios, birkaç gün içinde nüfus cüzdanındaki belirli kimlik verilerinin cep telefonundaki Covid Free Wallet uygulamasında depolanmasının mümkün olacağını ve  böylece tek bir uygulamayla aşı sertifikası ve kimliğin gösterilebileceğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...