Yunanistan: Tatiller için bedava iki test daha hediye geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: Tatiller için bedava iki test daha hediye geliyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tüm yurttaşlara noel ve yeni yıl tatilleri öncesi iki self-test hediye edileceğini açıkladı.

Uzmanlar heyetinden kapalı eğlence mekanlarına girişlerde herkesten test istenmesi önerisi aldığını doğrulayan Başbakan Miçotakis, “Evet bu öneriyi sundular ancak reddettim. Aşılılara haksızlık olacağını, uygulanmasının çok zor olacağını ve aşılama programına da zarar vereceğini düşündüm. Bu yüzden sadece aşısızlar test sunacaklar. Herkese bir şey dayatmak yerine güvenmeyi seçtim. Bu nedenle de tüm halka iki ücretsiz self-test verilmesi talimatını verdim” ifadelerini kullandı.

Self-testlerin ilkinin tatillerde ve ikincisinin Yeni Yıldan hemen sonra kullanılmasını isteyen Miçotakis, “Vatandaşlarımızdan, özellikle şenlikli toplu kutlamalardan önce bunları kullanmalarını istiyorum.” dedi.

Bakanlar Kurulu’nda bakanları bilgilendiren Başbakan ayyrıca, pandeminin gidişatına göre her ne yeni önlem masada olursa olsun, tüm okulların kapatılması gibi bir durumun olmayacağını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...