Yunanistan: CE belgesi olmayan rapid testler geri toplatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan: CE belgesi olmayan rapid testler geri toplatıldı

Selanik’te gerçekleştirilen teftişlerin ardından koronavirüs Kovid-19’un teşhisinden kullanılan tanısal rapid test kitinin toplatılması kararı verildi.

İnceleme, Selanik’te, SARS-CoV-2 virüsünün antijen tespiti için rapid tanı testleri sağlayan özel bir şirketin iki şubesinde bir şikayetin ardından gerçekleştirildi. 

Yapılan kontrollerde testlerin yasallığı, işleyişi mercek altına alındı.

İncelemelerde, ürünlerin üzerinde özel CE işaretini taşımayan ve bu nedenle Avrupa Komisyonu’nun tıbbi cihaz kullanım direktiflerine (Yönerge 98/79) uygunluk gerekliliklerini karşılamayan belirli hızlı rapid test kiti bulunduğu ortaya çıktı.

Müfettişlerin denetim bulgularını yetkili denetim makamlarına iletmesinin ardından halk sağlığının korunması amacıyla söz konusu ürün piyasadan geri çekildi.

Açıklamada, “SARS-CoV-2 rapid antijen tanı testlerinin (hızlı test) yapılmasının ve kayıt altına alınmasının yasal olup olmadığı konusundaki kontroller, yetkili kontrol ve denetleyici makamların şikayetleri ve re’sen kontrolleri temelinde ülke genelinde devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...