Batı Trakya’da az kalsın başkasını gömüyorlardı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da az kalsın başkasını gömüyorlardı

Batı Trakya’da Evros iline bağlı Mavroklisi köyünde eşine zor rastlanacak bir olay yaşandı. Cenaze şirketi Atina’da vefat eden köylüyü getireceğine başka bir ölüyü getirdi.

Sofulu’ya bağlı Mavrokklisi köyünde, Atina’da vefat eden köylülerinin cenaze törenine katılanlar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Merhumun yakınları, cenaze töreninin başlaması için kilisede tabutu ilk açtıklarında, içeride bir yabancı olduğunu görünce ne yapacaklarını bilemedi.

Mavrokklisi köyünden olan yaşlı bir hemşehri yaşadığı Atina’da yaşlılığa bağlı patolojik nedenlerle öldü ve ailesi onu doğduğu yere gömmeye karar verdi. Naaş başkent Atina’daki bir cenaze şirketiyle köye nakledildi.

Ailesi, akrabaları, arkadaşları ve köylüler, köy mezarlığına defnedilmesi amacıyla kilisedeki cenaze töreninde toplandılar. Ancak cenaze arabası geldiğinde ve herkesin son kez veda etmesi için tabut açıldığında, içerideki ölünün kendi köylüleri olmadığını görünce şok oldular. Yakınlarının kendi kayıpları nedeniyle acısı sürerken üzerine bir de başkentten gelen cenazesinin başkası olduğunu gördüler.

Hemen Atina’daki özel cenaze şirketi ile telefon görüşmeleri başladı ve cesedin öldüğü hastanenin morgundan alınması sırasında bir hata yapıldığı tespit edildi. Atina’daki mezarlığa Batı Trakyalı köylüyü gömmek için hazırlanan diğer merhumun akrabalarına da hemen haber verildi.

Mavrokklisi’ndeki cenaze ertesi güne ertelenirken başkentten Evros’a bir cenaze arabası daha yola çıktı ve sonunda Batı Trakyalı köylü kendi köyünde toprağa verildi.

Yaşananlar hakkında konuşan yakınları “merhum Allah’tan koronadan dolayı ölmedi. Çünkü bir koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş olsaydı, bilindiği üzere güvenlik nedeniyle tabutunun açılması yasak ve içindekinin kim olduğu görülemiyor. Eğer koronadan ömüş olsaydı bilmediğimiz birini gömüp mezarında yas tutacaktık” ifadelerini kullandılar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...