Taşıt pulu ödemeyenlere ceza yağacak: 30 bin evroya kadar... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Taşıt pulu ödemeyenlere ceza yağacak: 30 bin evroya kadar…

Yunanistan’da motorlu araçlardan alınan taşıt pulu (teli kikloforias) ödemeleri myCAR platformu üzerinden sürerken, son tarihinin 31 Aralık Cuma günü olduğu açıklandı.

Kamu Gelirleri Bağımsız Kurumu’nun (AADE) myCAR uygulaması sayesinde sürücülerin taşıt pulu miktarını 12 ay faizsiz taksitle de ödeyebilecekleri kaydedildi.

Yine aynı şekilde sürücülerin myCAR uygulaması üzerinden taşıt pulu borçları olmadığına dair belge alabilecekleri, kullanılmayan araçlarını bildirebilecekleri ve araç plakalarını elektronik olarak teslim edebilecekleri de ekleniyor.

Ödeme yapmak isteyenlerin ise myCAR platformuna Taxisnet şifreleriyle girip oradan alacakları QR kodu ile internet bankacılığı üzerinden ödeyebilecekleri vurgulanıyor.

Ödemeler için şimdilik ekstra süre tanınmazken, ödeme gününü geçiren sürücülere ceza kesileceği kaydedildi.

Ceza miktarları ise motosiklet veya özel araçlar için iki misli, kamyonet ve otobüsler için ekstra yarısı kadar ve 30 evronun altında olanlar içinse 30 evro olarak bildirilmiş durumda.

Aracını ‘hareket ettirmediğini’ bildirilmiş olup da trafiğe çıkanlara 10 bin evro ceza kesileceği, bu durumun tekrarlanması durumunda ise cezanın 30 bin evro olacağının altı çiziliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...