Milletvekilleri ve siyasetçilerden de azınlık okullarındaki boykota destek geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekilleri ve siyasetçilerden de azınlık okullarındaki boykota destek geldi

Kinal partisi milletvekilleri Burhan Baran ve İlhan ahmet

KİNAL Partisi milletvekilleri Burhan Baran ve İlhan Ahmet, azınlık okullarındaki boykot kararını desteklediklerini açıkladılar.

İskeçe ili KİNAL Partisi Milletvekili Burhan Baran, azınlık okullarındaki boykot kararını desteklediğini açıkladı.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği’nin aldığı boykot kararını destekliyorum” açıklamasında bulunan Milletvekili Baran, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu’nun duyurusunu sosyal medya hesabında paylaştı.

Öte yandan KİNAL Rodop Milletvekili İlhan Ahmet de, azınlık okullarında cuma günü yapılacak olan eylemi desteklediğini duyurdu.

Batı Trakya’da azınlık milletvekillerinin yanısıra siyasilerden de Kozlukebir, Yassıköy ve Mustafçova belediye başkanları ile yerel azınlık yöneticileri boykot eylemine destek verdiklerini açıkladılar. 

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu şu açıklamayla protesto eylemini duyurmuştu. Yapılan duyuru şöyle:

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri 7 Aralık tarihinde gerçekleştirdikleri çevrimiçi toplantıda, idarenin haksız ve hukuka aykırı uygulamalarından vazgeçmediğini hatta ve hatta bunlara her geçen gün yeni bir hukuksuzluğu ekleyerek devam ettirdiğini dikkate alarak;

Hukuksuz uygulamalara dur demek ve sesimizi gerek Yunan, gerekse uluslararası kamuoyuna duyurabilmek ve hak gasplarına dikkat çekmek amacıyla 17 Aralık Cuma günü Batı Trakya genelinde tüm azınlık ilkokullarına öğrencilerin gönderilmemesi yönünde encümen ve velilere tavsiyede bulunulmasını kararlaştırmışlardır.

Bu vesileyle ve 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle, eğitim hakkının en önemli insan haklarından bir tanesi olduğunu ülkemiz idarecilerine bir kez daha hatırlatmak isteriz. Azınlık eğitiminin statüsü uluslararası ve ikili antlaşmalarla belirlenmiş olup, bu statü, tek taraflı irade ile ve bu antlaşmalara aykırı iç hukuk düzenlemeleri ile ortadan kaldırılamaz. Bu açıkça, hukuk tanımazlıktır, uluslararası hukuku yok saymaktır ve demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen ülkemiz Yunanistan için, kocaman bir kara lekedir.

Değerli encümenler ve saygıdeğer veliler; Unutmayalım ki, çocuklarımız geleceğimizdir! Geleceğimizin ipotek altına alınmasını istemiyorsak, hep birlikte HAK GASPINA SON diyelim.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran'ın Dokunulmazlığı Kaldırıldı

İskeçe bağımsız milletvekili Burhan Baran’ın, Yunanistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucu dokunulmazlığı kaldırıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Milletvekili Burhan Baran'dan Yeni Yıl Kutlama Mesajı

İskeçe İli PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında barış, umut ve birlik vurgusu yapan Baran, 2024 yılının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini diledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Milletvekili Burhan Baran, Meclis'te Azınlık Eğitimi Sorununu Gündeme Taşıdı

Yunanistan Parlamentosu’nda gerçekleştirilen 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran, azınlık…
Devamını oku...