Aileler dikkat! Mavi Balina oyunu Yunanistan’da da tehlike saçıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aileler dikkat! Mavi Balina oyunu Yunanistan’da da tehlike saçıyor

Aileler dikkat! Mavi Balina oyunu Yunanistan’da da tehlike saçıyor

Çocukları intihara sürüklediği iddia edilen Mavi Balina adlı bilgisayar oyunun Yunanistan’daki ilk mağduru 15 yaşındaki bir kız çocuğu oldu.

Dünya geneli bu yeni tehlikeli internet oyunuyla ilgili son haftalarda alarm verilmiş durumda. Avrupa’da da onlarca vakaya rastlanmıştı.

Oyunun Yunanistan’daki ilk mağduru ise Katerini kentinden 15 yaşındaki bir kız çocuğu oldu. Hastaneye kaldırılan çocuğun başındaki yaralara kendisinin yol açtığı ifade edilirken, hayati tehlikesinin olmaması ise işin tek sevindirici yanı oldu.

Genç kızın oyun kapsamında facebook’ta bir kişiden “ayaklarını jiletle çizmesi ve akabinde yüklü miktarda uyku hapı alması” yönünde talimat aldığı ifade edildi!

Kendisini yaralayan genç kızın sadece iki hap yuttuğu ve daha sonrasında korktuğu için her şeyi ailesine anlatmasıyla hastaneye yetiştirildiği kaydedildi. 15 yaşındaki kızın ailesi ise polise suç duyurusunda bulundu.

Polis küçük kızın yaralanmasının gerçekten oyunla mı alakalı olduğunu inceleyecek ve talimatın kendisine kimden verildiğini tespit etmek için ise yaptığı iletişimlerdeki dokunulmazlığın kaldırılması için talimat verildi.

Yaklaşık iki yıl önce Rus sosyal medyası üzerinde ortaya çıktığı belirtilen internet oyunu, 50 talimat vererek oyunculardan bunları yerine getirmelerini istiyor. Talimatlar arasında kendine acı verme, korku filmi izleme, yüksek binalara tırmanma gibi şeyler yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et