Sahte doktor davası: Kanser hastası kadına elma ve sarımsak tedavisi önermiş - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sahte doktor davası: Kanser hastası kadına elma ve sarımsak tedavisi önermiş

Yunanistan’da ‘alternatif tıp’ uyguladığı iddiasıyla onlarca insanı kandıran ve bazılarını ölüme sevk eden ‘Dr. Kontos’ davasında son duruşmada çarpıcı şahitlikler yaşandı.

Göğüs kanseri olan ve ‘Dr. Kontos’a inanarak kemoterapi yapmayı reddeden ve en nihayetinde yaşamını yitiren bir kadının eşi, mahkemede yaptığı konuşmada, ‘Karımın durumu gittikçe kötüleşiyordu, bu üçkâgıtçı kendisine çeşitli otlar kaynatıp içmesini, haftada üç gün elma ve bol bol sarımsak yemesini öneriyordu’ dedi.

Sahte doktorun karısıyla kilisede tanıştığını belirten koca, adamın karısına İncil hediye ettiğini, doktorlarının kemoterapi görmesini önerdiği halde kadının sahte doktora inanıp kemoterapiyi reddettiğini belirtti.

Kadının durumunun ağırlaşmasından sonra doktorlara gittiklerini ve kanserin ilerlediğini öğrendiklerini belirten acılı koca, ‘Karım bu durumu kendisine anlattığında ‘Merak etme, ben senin ölmene izin vermeyeceğim. Tedavin bende. Doktorlar bu doğal tedaviyi uygulamıyorlar çünkü kemoterapi satmaya çalışıyorlar’ diyerek karımı kandırmaya devam etti’ ifadelerini kullandı.

‘Bugüne bugün karımın mezarına gidip ‘Bir üçkâgıtçıya inandın’ diyerak ağlıyorum’ diyen koca, sanığın birkaç kuruş kazanmak için insanların hayatlarıyla oynadığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...