Miçotakis: İsrail ile ilişkilerimiz her zamankinden daha iyi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: İsrail ile ilişkilerimiz her zamankinden daha iyi

Başbakan Kiryakos Miçotakis Yunanistan-Kıbrıs-İsrail liderler zirvesi için Kudüs’e gitti. Miçotakis ülke olarak İsrail ile ilişkilerde en iyi dönemi yaşadıklarını söyledi.

Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail Üçlü Zirvesi kapsamında Kudüs’te Güney Kıbrıs ve İsrail liderleriyle ortak açıklamalarda bulunan Kiryiakos Miçotakis, “İsrail ile ilişkilerimiz her zamankinden daha iyi” dedi.

Miçotakis, pandemi hakkında konuşurken, ülkelerin stratejik ittifakına atıfta bulunarak, aşıları takviye dozla artırma çabasının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

EastMed projesinin önemine değinen Yunan Başbakan toplantıda enerji konularını da ele alacaklarını söyledi.

Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde Türkiye’nin provokatif eylemlerde bulunduğunu öne süren Miçotakis, Kıbrıs sorunu için tek geçerli çözümün BM Güvenlik Konseyi’nin tüm kararlarına saygı gösterecek ve barışı sağlayacak federal çözüm olduğunu yineledi. Yunan Başbakan ayrıca Kıbrıs’taki “anakronik garanti sisteminin kaldırılması ve işgalci birliklerin adadan geri çekilmesini istiyruz” dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise şu ifadeleri kullandı: 

“Arkadaşım Niko, arkadaşım Kiryako, Kudüs’e hoş geldiniz. Ülkelerimiz, Doğu Akdeniz bölgesinde derin bir tarihe ve zengin bir mirasa sahip en eski uygarlıklardan birine sahiptir. Refah, güvenlik ve özgürlük gibi ortak değerleri paylaşıyoruz. Bölgedeki tehditleri ve zorlukları tanıyoruz, güvenlik konusunda endişeliyiz. Her seviyedeki arkadaşlarımızla ilişkilerimizi sürekli güçlendiriyoruz. East Med ile enerji ortaklığımızı geliştirmek istiyoruz, Covid ve iklim değişikliği konularında birlikte çalışıyoruz. Siz sadece müttefik değilsiniz, gerçek dostsunuz.”

Üç liderin açıklamalarının yer aldığı videoyu izleyin:

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...