Yunanistan’a 14 yıllık zorunlu eğitim dönemi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’a 14 yıllık zorunlu eğitim dönemi

Yunanistan’a 14 yıllık zorunlu eğitim dönemi

Eğitim, Araştırma ve Dinişleri Bakanı Kostas Gavroğlu 14 yıllık zorunlu eğitim öngören yasanının sonbaharda oylamaya sunulacağını açıkladı.

Avgi gazetesine demeç veren Gavroğlu ilgili yasanın sonbaharda oylamaya sunulacağını kaydederken, gelecek eğitim yılından itibaren ise lise bir ve ikinci sınıfların zorunlu olacağını, üç yıl içerisinde dört yaşından başlayarak lise son sınıfa kadar eğitimin zorunlu olacağını belirtti.

Yeterli yer olmadığı için birçok ailenin çocuklarını kreşlere göndermediğini ve bunun yanı sıra krizle birlikte düşük doğum oranları olduğunu vurgulayan Eğitim Bakanı, Avrupa’da benzer sorunların sosyal yardım seviyesinin arttırılmasıyla çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.

Üniversiteye giriş sisteminin ise lisedeki değişikliklerle sağlanacağını kaydeden Bakan, lisedeki ders sayısının azaltılması ancak bu derslerin saatlerinin arttırılması ve yeni müfredatın hazırlanması gerektiğinin altını çizdi.

Kitaplarla ilgili değişiklikler hakkında ise Bakan Gavroğlu ilkokullardaki iki sınıfta kullanılan matematik kitaplarının kaldırılacağını, din dersiyle ilgili öğrenci dosyası hazırlanacağını ve tarih dersiyle ilgili ilk değişikliklerin ise pilot olarak uygulanacağını ifade etti.

Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak ise Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu önümüzdeki üç yıl içerisinde okullara kadrolu öğretmenlerin atanacağını, atamalar için hükümetin hazırlayacağı çerçevenin ise yedek öğretmenlerin görev süresine saygı göstereceğini ancak yeni bilim adamlarına da eğitime atanma imkanı tanıyacağını kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et