Okullar daha erken kapansın, öğrencilerin tatili uzatılsın önerisi geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Okullar daha erken kapansın, öğrencilerin tatili uzatılsın önerisi geldi

Yunanistan’da koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıp hastaneler büyük basınç altına girerken, bilim adamları ve siyasilerden öneriler gelmeye devam ediyor.

Selanik Papanikolau Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Müdürü Nikos Kapravelos, hastanelerin yoğun basınç altında olduğunu belirtirken, Noel öncesi acil önlemler alınmazsa bu Noel’in ‘Kara Noel’ olacağını belirtti.

Okulların daha erken kapanmasını ve öğrencilerin Noel/Yılbaşı tatilinin uzatılmasını öneren Kapravelos, ayrıca aşılı-aşısız herkese açık ve kapalı alanlarda maske zorunluğu, aşısızlara ‘lockdown’ ve kapalı alanlarda ‘yeşil paso’ zorunluluğu getirilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Sağlık Bakanı Thanos Plevris ise, okullarda durumun beklendiğinden de daha iyi gittiğini belirtirken, daha erken kapanmanın söz konusu olmadığını vurguladı.

Son olarak anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras da konuyla ilgili açıklamada bulunurken, okullarda kapanmadan yana olmadıklarını, ancak sınıfların kapanması için geçerli olan yüzde 50 + 1 öğrencinin virüs kapması uygulamasının yanlış olduğunu belirtti.

Çipras, çözümün görülen daha ilk vakada sınıfın 3 günlüğüne kapanması ve tüm öğrenciler bedava moleküler testten geçirildikten sonra 3 gün sonra yeniden açılması olduğunu kaydetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...