50 yaş üstü aşısızlara aylık 100 evro ceza planı masada - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

50 yaş üstü aşısızlara aylık 100 evro ceza planı masada

Yunanistan genelinde 75 yaşındakiler arasında aşılanma oranı yüzde 90’lara ulaştı. Hükümet 60 yaş üstü aşısızlara 100 evro aylık ceza uygulamasını 50 yaş üstüne de uygulamak istiyor.

İkinci aşıdan üç ay sonra üçüncü doz aşı kararı sonrasında aşı randevularında ciddi artış yaşanıyor. Hükümet bu sırada 5-11 yaş arası çocuklar için aşıların başlatılmasına hazırlanıyor.

Hükümet, yeni Omikron varyantıyla daha da bulaşıcı hale gelen ve devam eden küresel koronavirüs salgınından Yunan halkını korumak için gerekli gördüğü cesur adımları atmaya hazırlanıyor.

Tüm dozlarla aşıların artırılmasına öncelik veren hükümet kurmayları, 60 yaş üstünde aşı olmayanlara ayda 100 evro ceza uygulamasının işe yaradığını görmüş durumda.

Bu durumdan yararlanmak isteyen Sağlık Bakanlığı 100 evro aylık ceza kararını daha genç yaş gruplarına genişletilmesi üzerinde çalışıyor. 

Varılan son karar doğrultusunda, aşı vurdurmamış 50 yaş üstü vatandaşlara da aylık 100 evro ceza uygulaması yürürlüğe geçirilmesi masada.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...