Tsipras Pekin’de Erdoğan ile görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras Pekin’de Erdoğan ile görüştü

Tsipras Pekin’de Erdoğan ile görüştü

Başbakan Aleksis Tsipras Çin’in başkent Pekin’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüştü.

Atina Haber Ajansının haberine göre Yunanistan Başbakanı Tsipras Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede Yunan-Türk ilişkilerinin pozitif gündemini masaya yatırırken, Erdoğan’ın da aynı yönde hareket ettiği, bu gündemi büyük bir ölçüde benimsediği ve Lozan Antlaşması’nın harfiyen uygulanmasını arzuladığını dile getirdi.

Türkiye’nin AB üyelik sürecini Yunanistan’ın desteklediğini ifade eden Aleksis Tsipras “Yeter ki Türkiye de bunu istesin” dedi. Göç sorunuyla ilgili olarak ise Recep Tayip Erdoğan’ın AB’nin Avrupa ülkelerini ziyaret eden Türk vatandaşları için vizeyi kaldırma taahhüdünü uygulamadığını dile getirdiği kaydedilirken, Aleksis Tsipras’ın ise Yunanistan’ın AB-Türkiye Anlaşmasının uygulanmasını istediğini kaydettiği belirtiliyor.

Kıbrıs sorunu konusunda ise müzakerelerin gidişatı hakkında görüş birliğinin sağlanamadığını kaydeden Atina Haber Ajansı “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a kaçan Türk askerler konusuna değindiğini, Yunan Başbakanın ise bu konunun Yunan adaletini ilgilendiren bir konu olduğunu söylediğini” yazdı.

Tsipras ile Erdoğan’ın Yunanistan ve Türkiye Başbakanlarının Ekim ayında Selanik’te buluşması konusunda mutabık kaldıkları kaydedilirken, bu görüşmenin hazırlıkları çerçevesinde ise Dışişleri Bakanları Nikos Kotzias ve Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra iki ülkenin diğer ilgili bakanlarının da buluşma öncesi bir araya gelmesi bekleniyor.

Pekin’de bir saat on dakika süren görüşmede Yunan tarafından Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Tsipras Türk tarafından ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer Türk hükümeti yetkilileri hazır bulundular.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.