Gümülcine’de IŞİD üyesi olmakla yargılandılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de IŞİD üyesi olmakla yargılandılar

Gümülcine’de IŞİD üyesi olmakla yargılandılar

IŞİD terör örgütüne üye olmakla suçlanan ve davaları Gümülcine’de (Komotini) görüşülen iki sanıkla ilgili mahkeme kararını verdi.

Dedeağaç (Alexandroupoli) otogarında 2016 yılı Ocak ayında tutuklanan ve üzerinden iki adet bıçak ve bir savaş silahı askısı çıkan 30 yaşındaki İsveç pasaportlu Bosnalı Mirsad Bektasevic ile 21 yaşındaki Yemen vatandaşı Amer Alhasani’nin davasının görüşüldüğü duruşma Perşembe günü başladı. Trakya Üç Hakimli Ağır Suçlar Mahkemesi kararın Cuma günü açıklanacağını duyurmuştu.

Nitekim dün açıklanan kararda iki sanık IŞİD terör örgütüne üye olmak ve terör gruplarını tedarik etme amacıyla silah bulundurma suçlamalarından mahkum edilerek 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Üç hakimden ikisi bu yönde karar verirken, yargı heyetine başkanlık eden hakim ise iki sanığın sadece bıçak bulundurma suçundan mahkum edilmesi görüşündeydi.

Sanıkların avukatı kararı istinafa taşırken, yeniden cezaevine gönderilen sanıklar ise “kararın adlî bir karardan ziyade siyasî bir karar olduğunu” savundular.

İLGİLİ HABER

IŞİD’e üye olmakla suçlanan 2 kişinin davası Gümülcine’de görüşüldü

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.