Miçotakis, Biden'den gün bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Biden’den gün bekliyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Washington Post’a verdiği röportajda, 2020 senesinin ilk yarısında ABD’ye resmi bir ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

ABD’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlayan ve Beyaz Saray’dan randevu bekleyen Miçotakis, “2022’nin ilk yarısında ABD’yi ziyaret edebileceğime inanıyorum. Başkan Biden bölgemizi çok iyi tanıyan ve Yunan-Amerikan toplumuna çok yakın birisi” ifadelerini kullandı.

Yunan ekonomisinin büyüme oranlarından bahseden Başbakan, bu yıl büyümenin yüzde 7’yi geçeceğini ve bu oranın önümüzdeki yıl yüzde 5’i geçmesinin beklendiğini kaydetti. 

“Ekonomi etkileyici bir şekilde toparlanıyor” diyen Miçotakis, hedefinin “Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nin başarı öyküsü yapmak” olduğunu belirtti. 

Ülkede işsizliğin düştüğünü ve genç nüfusun ilk kez ülkeye döndüğünü ifade eden Kiryakos Miçotakis, “Bütün büyük teknoloji şirketleri şimdi dikkatlerini Yunanistan’a çeviriyorlar. Bunu yapmalarının nedeni esas olarak insan sermayemiz. Ülkemiz 2023’ten itibaren faiz dışı fazla üretebilecek” dedi.

Miçotakis küresel koronavirüs Kovid-19 salgını hakkında ise, muhtemelen Aralık ortasına kadar zirvenin görüleceğini tahmin ettiğini belirtti ve yüzde 73 olan yetişkin nüfusun aşılanma oranının yüzde 80’e ulaşmasını istediklerini vurguladı.

Amerikan gazetesine Türk-Yunan ilişkileri hakkında yorumda bulunan Yunan Başbakan,  “hiçbir ülkenin göçmenleri araçsallaştırmaya hakkı olmadığını” söyledi. 

Miçotakis sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye saldırgan tavrını sürdürürse, bunun  AB yaptırımları gibi sonuçları olabilir. Öte yandan Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’deki saldırgan tavrını durdurursa, masaya oturup farklılıklarımızı çözmemiz mümkün.” 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...