SYRIZA neden oylarını arttıramıyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA neden oylarını arttıramıyor?

Yunanistan’ın en saygın gazetelerinden Efimerida ton Sintakton’da, eğitimci Hristos Laskos, anamuhalefetteki SYRIZA’nın neden bir türlü yükselişe geçemediğini yazdı.

Laskos, 12 yıldır süren ekonomik kriz ve 2 yıldır dünyayı ve özellikle de ülkeyi altüst eden pandemiye rağmen SYRIZA’nın bir türlü sıçrama yapamamasını indandırıcılığını yitirmiş olmaya ve suskunluğa bağladı.

2015’te iktidara geldiğinde asgari ücreti 750 evroya yükseltmeyi vaad eden SYRIZA’nın bunu yapmak bir yana daha düşürdüğünü belirten yazar, bugünkü 800 evro vaadinin bu yüzden inandırıcı bulunmadığını belirtti.

Eşi benzeri görülmemiş fiyat artışlarına karşı ses çıkarmayan anamuhalefet partisinin maaşlarda ciddi oranda artış talep etmesi gerekirken sustuğunu belirten Laskos, öte yandan ‘devletin sürekliliği’ konusunda SYRIZA’nın sol bir duruş sergilemek yerine sistemin uzantısı konumuna geldiğini, askeri ve ticari anlaşmaları desteklediğini anımsattı.

Laskos, SYRIZA’nın halkın sorunlarını gündemeye taşıyacak kendi alternatif gündemini yaratmak yerine hükümetin gündemine ayak uydurmaya çalıştığını, bunun da mayın tarlasında dolaşmak anlamına geldiğini vurgularken, tüm bu etkenlerin SYRIZA’nın bir türlü yükselişe geçememesine sebep olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...