Yunanistan’da mağazaların çalışma saatleri değişti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da mağazaların çalışma saatleri değişti

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in Perşembe akşamı duyurduğu yeni önlemlere dair detayları açıkladı.

Bundan böyle toplu taşıtlarda kalabalığın önüne geçmek için işyerlerinde çalışma saatlerinin dönüştürüleceğini belirten Bakan, saat 7:00’den 9:30’a kadar çalışanların gruplar halinde işe başlama saatlerinin değiştirileceğini belirtti.

Alışveriş mağazalarında da çalışma saati değişikliğine gidilirken, yeni çalışma saatleri sabah 10:00 – akşam 21:00 olarak bildirildi.

Yeni kararla mekanların 3’e ayrıldığını kaydeden Plevris, bunları şöyle sıraladı:

  • Hem aşısızların hem aşılıların serbest girebildiği mekanlar: Eczaneler ve birincil gıda ihtiyacını karşılanacağı süpermarket vb işletmeler.
  • Aşılıların ve labaratuvar testi olan aşısızların girebileceği mekanlar: Alışveriş mağazaları, kafe ve restoranların açık alanları, ibadethaneler, işyerleri, kuaförler, güzellik salonları ve eğitim kurumları.
  • Sadece aşılıların ve virüs geçirmiş olanların girebileceği mekanlar: Eğlence mekanları, sinema, tiyatro, müze, spor salonu.

4-17 yaş grundakiler ise tüm bu mekanlara girebilmek için self-test bulundurmak zoruda.

Öte yandan aşılamaların ilerlediğini belirten Plevris, Yunanistan’da yetişkin vatandaşların yüzde 75’inin aşılı olduğunu belirtirken, aşısızların da randevu kapatmaya devam ettiğini, şimdiden birinci doz için 137 bin, ikinci doz için 343 bin ve üçüncü doz işin 420 bin aşı programlanmış olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Panathinaikos'lu futbolcu Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu

Eski Sheffield United oyuncusu, İngiltere doğumlu Yunan futbolcu Yorgos Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar

Yunanistan genelinde Attika ve Selanik’ten çalınan araçların, Evros bölgesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığında kullanıldığına dair üç yeni vaka Yunan polisi tarafından ortaya çıkarıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...