Gümülcine Belediye Meclisi’nde okul kavgası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Meclisi’nde okul kavgası

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediye Meclisi’nde Küçükköy (Kosmio) Okulu kavgası yaşandı.

Muhalefet liderlerinden Eleni Lafçi’nin gündeme getirdiği okulun bina sorunu, anamuhalefet listesi lideri Andonis Gravanis’in de katkılarıyla tartışmaya açıldı.

Küçükköy Muhtarı Hrisula Mihailidu söz alarak söz konusu okulda kendi torunlarının da okuduğunu, ufak tefek bina sorunları olsa dahi okulun son derece kaliteli bir okul olduğunu ve muhalefetin kendi siyasi çıkarları için okulu değersiz göstermeye çalıştığını belirtti.

Bu yoruma muhalefet tarafından tepki yağarken, tartışmanın şiddeti arttı ve seviye ‘Nasıl konuşacağımızı size soracak değiliz’ boyutuna indi.

Projelerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Karastavru bu noktada söz alıp okulun yapısal sorunları olduğunu kabul ederken, bazı çalışmaların yapıldığını, bazılarının ise yapılması için projelerin hazırlandığını belirtti.

Son olarak muhalefet liderlerinden Yannis Levendis, iktidar ve muhalefetin tamamını ormanı görmeyip bir ağaca takılı kalmakla eleştirirken, benzer sorunların tüm okullarda olduğunu ve sorunun kaynağının hükümet tarafından bu tür çalışmalar için verilmesi gereken fonların verilmemesinden kaynaklandığını belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...