Türk Turizm Bakanı Ersoy yılbaşından sonra Yunanistan’a gelecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk Turizm Bakanı Ersoy yılbaşından sonra Yunanistan’a gelecek

İzmir’de Yunan mevkidaşı Vasilis Kikilias ile görüşen Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yılbaşından sonra Yunanistan’a gelmek istediğini söyledi.

İzmir’de gerçekleşen 9. Türk-Yunan Turizm Forumu ve 4. Turizm Karma Komisyonu Toplantısına katılan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yılbaşından sonra Yunanistan’a gitmek istediğini söyledi.

İzmir’e gelen Yunanistan Turizm Bakanı Vasilis Kikilias ile görüşen Bakan Ersoy, Yunanistan 2015’ten sonra da günübirlik vize verme politikası geliştirmişti, ondan sonra da çok yoğun bir şekilde Türk gezginler Yunanistan’a seyahat etmeye başlamıştı” dedi

Ersoy, kendisinin de yılbaşından sonra Yunanistan’a gitmek istediğini belirterek, “Turizm aslında her konuda öncü oluyor. Çünkü insani ilişkilerin geliştirilmesinde 3 tane madde var; kültür, sanat ve turizm. İlişkileri ve karşılıklı hava trafiğini ne kadar artırırsanız, toplumların ve insanların birbirini tanıması da o kadar kolay olur. Yunanistan 2015’ten sonra da günübirlik vize verme politikası geliştirmişti, ondan sonra da çok yoğun bir şekilde Türk gezginler Yunanistan’a seyahat etmeye başlamıştı. Adadaki Yunanlara sorduğunuzda her zaman Türkleri görmek isteyip kucak açıyorlar. Türkiye’de de Edirne olsun, İstanbul olsun her zaman Yunanları ağırlamak istiyor. Yani konu turizm, kültür ve sanat olduğu zaman hep güzel şeyler konuşuluyor. Bunun genel politikaya da yansıyacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...