Yunanistan’da hipertansiyon hastalarının %40’ına teşhis konulmuş değil - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hipertansiyon hastalarının %40’ına teşhis konulmuş değil

Yunanistan’da hipertansiyon hastalarının %40’ına teşhis konulmuş değil

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle Yunanistan Hipertansiyon Şirketi temsilcileri hastalıkla ilgili önemli verileri kamuoyuyla paylaştı.

Yunanistan geneli 6.000 yetişkin üzerinden yürütülen araştırma sonucunda ülke nüfusunun üçte birinden fazlasının yani yaklaşık 2 milyon kişide hipertansiyon olduğu sonucuna varılırken, Yunanistan’da her iki yaşlıdan biri de hipertansiyon hastası.

Araştırmadan çıkan bir diğer ilginç sonuca göre ise hipertansiyon hastalarının %40’ına yani yaklaşık 800 bin kişiye teşhis konulmuş değil. %20’lik bir kesim ise ilaç tedavisiyle bu sorunun çözmüşe benzerken, 1,5 milyon hipertansiyon hastasında ise sorun devam ediyor.

Uzmanlar hipertansiyonunun gelişmiş ülkelerde ilk hastalık nedeni olduğunu ifade ederken, beyin kanaması ve kalp yetersizliğinde ilk neden, kalp krizlerinde ise ikinci neden olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Farklı ilaç tedavileriyle bu soruna çare bulunabileceğini kaydeden uzmanlar sağlıklı beslenme, çok sayıda meyve, sebze ve yağsız süt ürünleri tüketme, yemekte tuzu azaltma, düzenli egzersiz, şişmanlamaktan kaçınma, alkol tüketmeme gibi unsurların tansiyonun düşmesine veya hipertansiyon hastalığının ortaya çıkmasını geciktirmede faydalı olacağına dikkat çekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et