Evros’ta ölen mültecilerin kimlikleri nasıl belirleniyor? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Evros’ta ölen mültecilerin kimlikleri nasıl belirleniyor?

Yunanistan’la Türkiye arasındaki Evros (Meriç) nehrinde her yıl yüzlerce mülteci can veriyor.

Ülkesindeki savaştan kaçan veya daha iyi bir gelecek için Avrupa’ya geçmek isteyen insanlar, Evros sularında donarak veya boğularak can veriyorlar.

Peki, çoğu zaman üzerlerinde kimlik veya herhangi bir resmi evrak bulunmayan veya olsa bile sularda eriyen/dağılan bu mültecilerin kimlikleri nasıl tespit ediliyor?

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) Hastanesi Adli Tıp Uzmanı Pavlos Pavlidis, bu mültecilerin adli tıp raporlarını hazırlayan ve kimliklerini tespit etmeye çalışan kişi olarak, Newsbomb’a yaptığı açıklamada, bazı önemli detaylara değindi.

Çoğunun donarak veya boğularak öldüğü için vücutlarının dağıldığını belirten Adli Tıp Uzmanı, kimlik tespiti için ilk etapta dövme, doğum lekesi, ameliyat izi gibi kimlik tespitte kendilerine yardımcı olacak şeyler aradıklarını belirtiyor.

Akabinde yüzük, bileklik, kolye, küpe gibi şahsi eşyalardan kimliği bulmayı denediklerini belirten Pavlidis, ‘İlk önce incelemeyi yapıyorum ve ne zaman öldüğünü tespit etmeye çalışıyorum. Diyelim ki 3 ay önce ölmüş. O süreçte kaybolmuş, aranan mültecilerin listesine bakıyorum, aranan şu boyda, şu yaşta erkek veya kadın var mı. Onların yakınlarına fotoğrafları gönderiyorum dövmeden, bileklikten, yüzükten vesaire tanıyabilirler mi diye’ diyor.

Adli Tıp Uzmanı, eğer veriler örtüşürse, sonrasında DNA testine geçildiğini veya akrabaların gelip test yaptırdıklarını aktarıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...