Yunanistan’da yılın vurgunu: 750 bin evro uçtu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da yılın vurgunu: 750 bin evro uçtu

Yunanistan’ın Mesologgi bölgesinde internet dolandırıcıları, bir iş kadınının banka hesabından 750 bin evro parayı kendi hesaplarına aktardılar.

Bölgenin tanınınmış iş insanlarından bir karı-kocanın yurtdışı bankasında bulunan hesaplarından 750 bin evronun başka hesaba aktarılmasıyla şok geçirdikleri belirtiliyor.

Dolandırıcıların söz konusu kadının e-posta hesabını ele geçirdikleri, ve 450 bin ve 300 bin olmak üzere iki parça halinde toplamda 750 bin evroyu başka hesaba aktardıkları vurgulanıyor.

Üçüncü bir girişimle ortak hesabın sahibi işadımından 360 bin evroluk bir onay mesajı daha gelince durumdan işkillenen bankanın hesap sahibini aradığını, adamın ise ‘Biz öyle bir onay vermedik’ yanıtını aldığı bildiriliyor.

Acilen polise haber verilirken, soruşturma başlatıldığı ve Siber Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin harekete geçtiği ekleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...