EFET bu kebabı piyasadan çekti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

EFET bu kebabı piyasadan çekti

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) piyasaya sürülen bir kebap ürününde Salmonella bakterisi tespit edildiğini açıkladı.

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) Attika Bölge Müdürlüğü’ne bağlı müfettişler denetimler sırasında, Ι. ΔΑΒΟΥΤΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε şirketine ait olan “ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΤΥΠΟΥ ΚΕΜΠΑΠ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ” adlı kebabın LOT 27921 kodlu partisinde ve 6 Ekim 2022 son kullanım tarihli ürününde Salmonella tespit edildi.

EFET, yukarıdaki üründen ilgili kodlu tüm partinin iç piyasadan derhal geri çekilmesini talep ederken vatandaşların söz konusu partiden tüketmemeleri istendi.

Salmonella nedir?

Salmonella, insanların ve hayvanların sindirim sisteminde bulunan bir bakteridir. İsmini Amerikalı bir patolog olan Daniel Elmer Salmon’dan alır. Salmonella’nın 2300 türü içerisinden Enteritidis ve Typhimurium türleri gıdalarda yüksek oranda bulunursa hastalıklara ve zehirlenmelere yol açabilir.

Bu bakteriler kanatlı hayvanlarda ve yumurtada ortaya çıktıkları gibi dana, hububat, meyve ve sebzelerde de görülebilir. Salmonella bakterisi normal pişirme şartlarında yaşayamaz.

Salmonella nasıl bulaşır?

Salmonella, pişmemiş çiğ etlerden, tavuk ürünlerinden, yumurtadan ve sütten bulaşabilir. İyi pişirilen gıdalarda ve hazır ürünlerde salmonella bulunma ihtimali yoktur. Yaygın bulaşma şekillerinden biri de çapraz bulaştırmadır. Meyve, sebze ve diğer gıdaların çiğ etle teması sonucu salmonella o besinlere de bulaşır. bu yüzden mutfak hijyeni bu konuda önemlidir.

Lactalis marka sütler, 2005-2017 arasında salmonella bulaşmış olma tehlikesi sebebiyle piyasadan toplatıldı. Fransa’da 2005’ten beri 200 tane ‘Salmonella Agona’ vakası tespit edildi ve bazı vakaların direkt olarak Lactalis’le bağlantılı olduğu açıklandı.

EFET, yukarıdaki üründen tüm partinin iç piyasadan derhal geri çağrılmasını/çekilmesini talep etmiştir ve ilgili kontroller halihazırda devam etmektedir. Aynı zamanda, yukarıdaki ürünü daha önce satın almış olan tüketicileri de tüketmemeye çağırmaktadır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...