Batı Trakya’da sahte reçete yazan doktor ve eczacı yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da sahte reçete yazan doktor ve eczacı yakalandı

Batı Trakya’da sahte reçete yazan doktor ve eczacı yakalandı

Dedeağaç (Alexandroupoli) polisi 2015 yılından 2016 yılı sonuna kadar sigortalı vatandaşların bilgisi haricinde reçete yazan biri doktor, üçü eczacı dört kişinin yasadışı faaliyetini ortaya çıkardı.

41, 48 ve 50 yaşlarında üç erkek ve 36 yaşında bir kadın hakkında hazırlanan iddianamede suç örgütü kurma, dolandırıcılık, kamuyu dolandırmak, evrakta sahtecilik, sahte doktor raporu verme, görevlerini kötüye kullanma ve kişisel verilerle ilgili yasayı ihlal etme suçlamalarına yer verildi.

41 yaşındaki doktorun sigortalı hastaların bilgisi olmadan sosyal sigorta numaralarını (AMKA) kullandığı ve reçete yazdığı belirlendi. Akabinde ise üç eczacının bu reçeteleri uyguladığı ve ilaçları vermiş gibi göstererek sigorta kurumlarından illegal olarak ilgili ilaç parasını tahsil ederek Yunan kamusunu zarar uğrattıkları kaydedildi.

Yapılan inceleme sonrası 41 sigortalı vatandaşın AMKA’sının kullanıldığı ve kamunun 235.000 euro’yu geçen zarara uğradığı tespit edildi. Polis bir bilgisayara ve bir hard disk’e el koyarken, hazırlanan iddianame Dedeağaç Savcılığına gönderildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et