38 yaşında ölen hamile kadın hakkında tartışmalar sürüyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

38 yaşında ölen hamile kadın hakkında tartışmalar sürüyor

Yunanistan’ın Katerini şehrinde 38 yaşında koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hamile kadının ölümüyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Kadının annesi, MEGA televizyonuna yaptığı açıklamada, kızının aşı vurdurmak istediğini, ama jinekologunun kendisini engellediğini iddia etti.

Bu iddialar üzerine aynı televizyon kanalına konuşan Pieria Tabipler Birliği Başkanı İlias Çanikidis, kendilerine bu yönde bir şikayet gelmediğini söylerken, merhumenin annesiyle temasa geçmeye çalıştığını ama başarılı olamadığını bildirdi.

Çanikidis, öte yandan, şanssız kadının eşiyle konuştuğunu ve kendisine tam tersini, yani jinekologun aşı vurdurması yönünde tavsiyede bulunduğunu, ancak eşinin ailesinin karşı çıktığını, ailelerinde kimsenin aşılı olmadığını söylediğini belirtti.

Her ihtimale karşı aile tarafından şikayet gelirse olayı inceleyeceklerini söyleyen Başkan, il genelinde vatandaşlar arasında aşılı oranı düşük olsa da doktorlar arasında bu oranın yüzde 97 olduğunu, doktorların aşı konusunda çetin bir mücadele verdiklerini ekledi.

Son olarak, durumu ağırlaşınca Selanik’in İppokratio Hastanesi’ne kaldırılan hamile kadının ölümünden önce karnındaki bebeğin sezeryenle alındığı ve gayet sağlıklı olduğu aktarılıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...