Esnaf ve kafe sahipleri yeni yasaklara tepki gösteriyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Esnaf ve kafe sahipleri yeni yasaklara tepki gösteriyor

Yunanistan’da hükümetin perakende alışveriş mağazaları, kuaförler, kafe ve restoranlara gitmek için negatif rapid test zorunluğu getirmesi esnaf ve kafe-restoran sahiplerinin tepkisini çekti.

İbadethanelere giderken test istemezken kafelere giderken test istenmesini, süpermarkete giderken test istenmezken mağazalara giderken test istenmesini ayrımcı bulan esnaf örgütleri hükümeti topa tuttular.

Pire Ticaret Derneği Başkanı Theodoros Kapralos, bu uygulamanın işletmeler için yeni bir tür kapanma (lockdown) anlamına geldiğini belirtirken, farkın ise bu kez işletmelere hiçbir maddi destek verilmeyecek olması olduğunu söyledi.

Perakende satış mağazalarının vakalarının artmasında hiçbir rolü olmadığını herkesin bildiğini söyleyen Kapralos, bu uygulamanın esnaf ile müşterileri karşı karşıya getireceğinin de altını çizdi.

Yunanistan Restoran ve Benzeri İşletme Sahipleri Federasyonu da yayınladığı açıklamayla karara tepki gösterirken, uzun zamandır kafe ve restoranlar için resmi olmayan bir kapanmanın (lockdown) yürürlükte olduğunu, bu kararla bunun resmiyete döküldüğünü ve işletme sahiplerini korumak için hiçbir önlem alınmadığını kaydetti.

Öte yandan hükümet kurmayları ise ‘Kuaföre gitmekle, pantolon alışverişine gitmekle ibadethaneye gitmek eşdeğer değil’ gibi açıklamalarla tepkilerin daha da artmasına neden oldular.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...