Yunanistan’da üçüncü doz aşı herkese açılıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da üçüncü doz aşı herkese açılıyor

Yunanistan’da 18 yaş üstü tüm yurttaşların üçüncü doz aşı vurdurabilmeleri için Aşı  Platformu 15 Kasım Cuma günü açılıyor. Geri sayım başladı.

Koronavirüs aşısının üçüncü dozunun 18 yaş üstü tüm nüfusa vurulması için geri sayım başladı bile.

Uzmanlar, iki doz aşı yaptıran ancak 6 ay geçmesiyle birlikte antikoru düşen vatandaşların 3. Dozu vurdurmaları sayesinde Yunanistan’da görülen ani vaka artışının frenlenebileceği ve kötü senaryoların önüne geçileceğini öngörüyor.

Sağlık Bakanı Thanos Plevris’in dün yaptığı açıklamaya göre, üçüncü doz aşı için platform önümüzdeki 5 Kasım Cuma günü 18 yaş üstü tüm yetişkinlere açılacak.

Üçüncü doz kimler randevu alabilir?

Üçüncü doz için platform herkesten başvuru kabul etmeyecek. Üçüncü doz randevusu almak için ikinci dozun üzerinden altı ay geçmiş olması gerekiyor. Bu kural, Moderna, Pfizer ve AstraZeneca ile aşılanan herkes için geçerli olacak.

Johnson & Johnson aşısı olanlar ne yapacak?

Johnson & Johnson aşısı olanlar için aşı prosedürü kısmen farklı olacak. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Sekreteri Marios Themistokleous Pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki Cuma günü tek doz Johnson & Johnson aşısı ile aşılanmış kişilerin ek dozu alması için platformun açılacağını söyledi.

Alınan karar doğrultusunda, Johnson & Johnson aşısı olanlar, aşı yaptırdıkları tarihten itibaren iki ay geçirmiş olması gerekiyor. Hatırlatıcı dozu ise aynı Johnson & Johnson aşısı veya Pfizer aşısı ile olabilecekler.

Üçüncü doz için telefona hatırlatma mesajı gelecek mi?

Edinilen bilgiye göre, üçüncü doz /hatırlatma dozu için ikinci dozdan sonraki altı ay veya Johnson & Johnson aşısından sonra ise iki ay tamamlandığında vatandaşlara SMS bildirimi yapılmayacak.

Vatandaşların uygun zamanda platforma kendilerinin (veya eczaneden) girmeleri ve randevu almaları gerekiyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...