Müjde! Üniversiteye giriş sınavları kalkıyor, ilkokul tam gün oluyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Müjde! Üniversiteye giriş sınavları kalkıyor, ilkokul tam gün oluyor!

Müjde! Üniversiteye giriş sınavları kalkıyor, ilkokul tam gün oluyor!

Başbakan Aleksis Tsipras dün ülkenin eğitim sistemiyle ilgili önemli değişiklikleri açıkladı.

Yunanistan Eğitim Bakanlığında açıklamalarda bulunan Tsipras üniversiteye giriş sınavlarının kaldırıldığını ve bundan böyle Ulusal Diploma sisteminin getirildiği ve diploma notunun üniversitelere girecek öğrencileri belirleyeceğini kaydetti.

Aleksis Tsipras’a göre eğitimdeki reformlar şu beş eksene dayanacak:

1. İlkokulların güçlendirilmesi

2. Lisenin yenilenmesi

3. Üniversiteye giriş sınavları sürecinin normalleştirilmesi

4. Üniversite ve teknik üniversitelerin kaynaklarla ve kurumsal değişikliklerle güçlendirilmesi

5. Araştırma ve ihtisasa yatırım.

Eğitim Bakanlığında yapılan toplantı sonrası açıklama yapan Başbakan Tsipras “hükümet lise 2. ve 3. sınıfının yenilenmesini ve böylece üniversiteye giriş sınavlarının kaldırılmasını planlıyor. Yunan toplumunun zihniyetini değiştirmek istiyoruz. Gerçek eğitim kurslarda değil okulda verilir” ifadelerini kullandı ve ekledi: “Öğrenciler daha az ders yapacak, daha fazla saat ders yapacak ve ulusal lise diploması öğrencilerin üniversitelere dağılımını belirleyecek”.

Aleksis Tsipras gelecek eğitim yılından itibaren ülke geneli bütün ilkokulların tam gün okul olarak çalışacağını açıkladı. Ayrıca, eğitimdeki reformların temel direğini ise 14 yıllık zorunlu eğitim sisteminin oluşturduğunu kaydeden Tsipras, bu planı gelecek üç yıl içerisinde uygulamaya geçirmek istediklerini belirtti. Tsipras 4 yaşından itibaren eğitim sistemi dışında kalacak hiçbir çocuğun olmayacağını, ülkenin en ücra köşelerindeki çocukların bile 4 yaşında anaokullarına gideceğini kaydetti.

Okulda öğrencilere dağıtılan ücretsiz kahvaltılarla ilgili olarak ise Başbakan Aleksis Tsipras hükümetin bu hizmetten istifade eden çocuk sayısın ikiye çıkartmayı hedeflediğini dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et