Yeni önlem paketi 18 Mayıs’ta Parlamentoda oylanacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni önlem paketi 18 Mayıs’ta Parlamentoda oylanacak

Yeni önlem paketi 18 Mayıs’ta Parlamentoda oylanacak

Yunanistan’ın kreditörleriyle vardığı anlaşma çerçevesinde alınacak önlemleri ve karşı önlemleri içeren paket 16-17 mayıs tarihinde meclis komisyonlarında görüşülecek.

Parlamento Başkanı Nikos Voutsis’in yaptığı açıklamada önlemlerin ve karşı önlemlerin 18 Mayıs’ta oylamaya sunulacağı belirtiliyor. Voutsis, bunun öncesinde ise ülkenin borcuyla ilgili bir sonraki adımlar konusunda bir tabloya sahip olacaklarını kaydetti.

SYRIZA milletvekillerinin tamamının parlamentoda “evet” oyu kullanacağı inancını taşıdığını kaydeden Parlamento Başkanı ND’nin kreditörlerin talep ettiği önlemlere karşı alınacak hafifletici önlemlerden bazılarına “evet” dememesi durumunda anamuhalefet partisinin sorun yaşayacağını ifade etti.

“Milletvekilleri oylama öncesinde önlemler ve borç konusunda net bir tabloya sahip olacaklar” diyen Voutsis “Zaten oylamadan dört gün sonra Eurogrup karar verecek” şeklinde konuştu.

Gazetecinin “Maliye Bakanı Efklidis Tsakalotos’un yeniden SYRIZA milletvekillerine bilgilendirme yapıp yapmayacağı” yönündeki sorusuna ise Parlamento Başkanı Nikos Voutsis “her şey olacak” yanıtını verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et