Politico: Yunanistan’da aşırı sağ yükseliyor, Miçotakis görmezden geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Politico: Yunanistan’da aşırı sağ yükseliyor, Miçotakis görmezden geliyor

Politico, Yunanistan’da 2020 yılının Ekim ayında nazi örgütü Altın Şafak’ın lider kadrolarının mahkûm edilmesinin ardından, yeniden yükselişe geçen aşırı sağ ile ilgili bir makale yayınladı.

Atina ve Selanik’te komünistlere saldırılar, nazi selamları, tutuklu Altın Şafak yöneticilerinin aşı karşıtı gösterileri açıkça desteklemeleri gibi olayların ülkede yeni bir aşırı sağ yükselişin olduğunu gösterdiğini belirten makale, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in seçmenlerini kaybetmemek için bunlara göz yumduğunu belirtiyor.

Makale, Mecliste Altın Şafak’ın yerini almış olan aşırı sağcı Yunan Çözümü (EL) partisinin mülteci karşıtı söylevleri, ND’dan ihraç edilen Konstandinos Bogdanos’un aşırı sağ ifadeleri, aşırı sağcı gelenekten gelen Adonis Georgiadis ve Makis Voridis’ten sonra Thanos Plevris’in de bakan yapılmasının aşırı sağın yükselişini sergilediğini aktarıyor.

Başbakan Miçotakis’in tüm bunları görüp örtbas etmek istediği, çünkü yeni bir aşırı sağ parti kurulması durumunda oy kaybedeceğinin farkında olduğu, dolayısıyla bu aşırı sağcıları safına çekmeye çalıştığı vurgulanıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...