Dora Bakoyanni kansere yakalandı: 'Kanser olduğunu duymak asla kolay değil' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dora Bakoyanni kansere yakalandı: ‘Kanser olduğunu duymak asla kolay değil’

Dora Bakoyanni

Eski Dışişleri Bakanı ve ND Milletvekili Dora Bakoyanni ilik kanserine yakalandığını açıkladı. ND Partisi liderliğine de bir dönem aday olan Bakoyanni, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotis’in ablası. 

Dora Bakoyanni kişisel sosyal medya hesabından kendisine çok erken bir aşamada multipl miyelom kanser teşhisi konduğunu duyurdu. 

“Kanseriniz olduğunu duymak asla kolay değil,” diye yazan Bakoyanni sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunanistan’da yılda 500 kişiye Multipl Miyelom teşhisi konuyor. Şu anda onlardan biriyim. Multipl Miyelom çok erken bir aşamada ve hastalığın seyri için mümkün olan en iyi prognoza sahip. Kanser olduğunuzu duymak asla kolay değil… Kontrol edemedikleriniz, birdenbire başınıza gelenler sizi daha çok korkutur. Ve bu sadece seni kendin için değiş, sevdiklerin ve seni sevenler için de korkutuyor ama yine de bu hastalıkla savaşıldı ve yenildi. Tedavimle birlikte normal bir şekilde çalışmaya ve çok sevdiğim bu yer için savaşmaya devam edeceğim. Diğer 499 kişiye tek bir şey söyleyeceğim: Bu, birlikte yaşamayı öğrendiğiniz bir hastalık. Aynı zamanda başka bir durum, gündelik hayatın başka bir konusu, daha fazlası değil, bayılmayacağız, değişmeyeceğiz. Sanırım size gerçeği borçluyum, saklanan bir insan değilim. Ülkemizin sahip olduğu mükemmel doktorların elindeyim ve bu zafer için kararlı ve gelecek için çok iyimser hissediyorum.”

Multipl Miyelom kemik ilini kanseri nedir?

Kemik iliği kanser  türü olan Multipl miyelom, kemik iliğinde anormal bir plazma hücresinin gelişmesi ve hızla çoğalması ile meydana geliyor. Sebebi henüz kesin olarak bilinmeyen multipl miyelom riski daha çok ilerleyen yaşlarda ortaya çıkıyor. Multipl miyelom; hedefe yönelik tedaviler, kemoterapi ve kemik iliği nakli ile tedavi edilebiliyor.
Multipl miyelom, vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olan kemik iliğinde protein üreten plazma hücrelerini etkileyen bir kanser türüdür. Hastalık genellikle omurga, kafatası, pelvis (leğen kemiği), göğüs kafesi, omuzlar ve kalçalar çevrelerini tuttuğu için multiple miyelom olarak adlandırılmıştır. Plazma hücreleri, kan hücreleri üreten kemik iliğinde bulunan bir tür beyaz kan hücresidir. Sağlıklı plazma hücreleri antikor üreterek vücudumuzu hastalıklar ve enfeksiyonlara karşı korur. Kemik iliğindeki anormal bir plazma hücresinin gelişmesi ve hızlı bir şekilde çoğalması ise multipl miyelom kanserine neden olur. Sağlıklı kan hücreleri gibi kanserli hücreler de antikor üretmeye çalışır. Bununla birlikte, yalnızca monoklonal proteinler veya M proteinleri adı verilen anormal antikorlar üretebilirler. Bu zararlı antikorlar vücutta biriktiğinde böbrek hasarına ve diğer ciddi sorunlara yol açabilir.

Dora Bakoyanni

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...