Dendias: Bize saldırmayı düşünecek olan, Yunanistan'da Amerikan askerlerinin olduğunu unutmamalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dendias: Bize saldırmayı düşünecek olan, Yunanistan’da Amerikan askerlerinin olduğunu unutmamalı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD ile imzalanan askeri anlaşmayla ilgili olarak Kathimerini gazetesine konuştu.

Anlaşmanın Yunanistan için son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan, ‘Bundan böyle bize saldırmayı düşünecek olan ülke, Yunanistan’da artık Amerikan askerlerinin olduğunu unutmamalı’ ifadelerini kullandı.

ABD’nin Avrupa’daki en büyük askeri tatbikatının Mayıs ayında Batı Trakya’da gerçekleştiğini anımsatan Dendias, başka ülkelerin ABD ordusunun ülkelerine gitmesi için para bile ödemeye hazır olduklarını belirtti.

ABD’nin, anti demokratik ve Batı karşıtı eğilimlerinden dolayı Erdoğan Türkiyesi ile arasına mesafe koyduğunu belirten Bakan, buna rağmen Erdoğan sonrası dönemi de göz önüne alarak köprüleri tamamen atmadığını kaydetti.

Türkiye’nin tüm komşu ülkelerle arasının açılığını ve Müslüman Kardeşler ve Hamas gibi örgütlerle işbirliği halinde bölgede sorun yarattığını belirten Dendias, eğer bu politikadan vazgeçmezse komşu ülkelerle ilişkilerinin düzelmeyeceğini ekledi.

Dendias, buna rağmen Yunanistan’ın Türkiye’yi bölgesel işbirliği anlaşmalarının dışında bırakmak istemediğinin altını çizerken, bunun için Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı duyması ve savaşla tehdit etmemesinin şart olduğunu vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...