Pes! Evini yanlış arsaya yaptı! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pes! Evini yanlış arsaya yaptı!

Pes! Evini yanlış arsaya yaptı!

Ev yapmak için bankadan 150.000 euro konut kredisi alan otobüs şoförünün hikayesi oldukça trajikomik.

Realnews gazetesinin haberine göre her şey Haralambos Karakitsos adlı vatandaşın 2002 yılında Yunanistan’ın Attiki Eyaletinde bulunan Aharnes Belediyesinde bir emlakçıdan 152 metrekarelik arsa almasıyla başladı. 2003 yılında ailesiyle birlikte yaşamak üzere inşaat izni çıkarttığında ise başına gelecekleri hayal bile edemiyordu.

Ancak bir hata, hayatını cehenneme çevirmeye yetti ve artı. Temel atmak için yapılan kazının, otobüs şoförünün satın aldığı arsaya değil hemen dibindeki arsaya yapıldığı öğrenildiğinde çok geç olacaktı! Gazeteye konuşan Karakitsos “Kazı günü bana inşaat iznini alan inşaat mühendisini aradım ve gelip kontrol etmesini istedim. Ancak kendisi gelmek yerine stajyer kadın bir mühendisi gönderdi. Fakat stajyeri de kazının yapıldığı gün değil, temeller atıldıktan sonra gönderdi ve bize her şeyin yolunda olduğu, devam etmemiz söylendi” diyor.

Şok eden şikayet

Bu büyük yanlış ise otobüs şoförü Karakitsos 90 metrekarelik iki katlı evini yaptıktan üç yıl sonra tesadüfen ortaya çıktı. 2006 yılının Şubat ayında çok çocuklu otobüs şoförünün komşusu Şehir Planlama Dairesine (Pelodomia) giderek Karakitsos’un taş duvarının kendi arsasını ihlal ettiği yönünde şikayetçi oldu. Olayı incelemeye gelen memurlar inanılmaz bir durumla karşı karşıya olduklarını fark etti: Karakitsos evini yanlış arsaya yapmıştı!

Akabinde ise bütün ev kaçak yapı sayıldı ve otobüs şoförüne 83.000 euro para cezası kesildi. Bu ceza şimdi faizleriyle birlikte 590.000 euro’ya ulaşmış durumda!

“Bundan bir buçuk yıl önce yolda polisler tarafında tesadüfen durdurulduğumda, kamuya yüklü borcu olan şahıs olarak gözaltına aldılar” diyen  Karakitsos  başından gelenleri şöyle anlatıyor: “Beni savcılığa götürdüler ve suçüstü süreciyle yargılanıp 8 ay hapis cezasına çarptırıldım. Eğer düzenleme yaparsam karar itiraz etme hakkım vardı. Ancak ne düzenleme yapabilirim ki? 590.000 euro borç için ayda 1.000 euro mu ödeyeyim? Çocuklarım ne yiyecek? Avukatlara verdiğim paralar 30.000 euro’yu aştı ve hala sonuç alamadım”

Şanssız otobüs şoförü kendisine kesilen yüklü para cezasının silinmesini ve gayrimenkulünün yasallaştırılmasının bir yolunun bulunmasını istiyor. Aslında bir formül var. Yandaki arsa sahibiyle değiş tokuş yapmak. Ancak komşusu buna yanaşmıyor ve sadece satışı kabul ettiğini söylüyor, fakat Karakitsos’un yandaki arsayı alacak parası yok.

Kendisi, kredi veren bankayı da suçluyor zira bankanın mühendislerinin ölçüm yapmak için üç kez geldiğini ifade ederek “onlar da mı yanlışı anlamadılar?” diye hayıflanıyor. Bu nedenler bankaya olan kredi borcu taksitlerini de ödemeyi bırakan otobüs şoförü, bankaya dava açmış durumda. Duruşma ise 2018 yılında.

Tüm bunlar yetmezmiş gibi Yunanistan Elektrik Kurumu (DEİ) da elektriğini kesmekle tehdit ediyor. Haralambos Karakitsos gazete aracılığıyla DEİ’ye seslenerek mahkeme mücadelesi sona erene dek ailesini karanlıkta bırakmaması çağrısında bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.