Ersin Boz: Görme engelliler için erişim ciddi sorun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ersin Boz: Görme engelliler için erişim ciddi sorun

Yunanistan Ulusal Engelliler Federasyonu Genel Konsey Üyesi ve İskeçe (Xanthi) Âmâlar Birliği Başkanı Ersin Boz, Batı Trakya’da görme engelliler için altyapıların yetersiz olduğunu söyledi.

ERA Komotinis radyosundan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan Boz, özellikle İskeçe ve Gümülcine’de (Komotini), görme engelliler için rota kılavuzları dışında hiçbir altyapının olmadığını vurguladı.

Rota kılavuzlarının da çoğu zaman araçların park etmesi veya sandalye veya saksı konması nedeniyle kapalı olduğunu belirten Başkan, Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) ise bu konuda adım atarak, sadece hareket engelliler için değil, görme engelliler için de önlemler aldığını kaydetti.

Rota kılavuzlarının ötesinde ses fenerlerinin de olması gerektiğini vurgulayan Boz, İskeçe Belediyesi yönetimi ile pekçok kez bu konuda görüştüklerini ve kendilerine sürecin ilerlemekte olduğunu söylediklerini aktarırken, Gümülcine’de ise Rodop Âmâlar Derneği ile biraraya gelerek ses fenerlerinin konulabileceği yerleri tespit edeceklerini ve bunun için Belediye yönetimine başvuracaklarını vurguladı.

Ses fenerleri olmadan rota kılavuzlarının da işe yaramadığını belirten Ersin Boz, bu adımın olmazsa olmaz olduğunu belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...