Spiegel: Tsipras milletvekillerinden son bir fedakarlık istiyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Spiegel: Tsipras milletvekillerinden son bir fedakarlık istiyor

Spiegel: Tsipras milletvekillerinden son bir fedakarlık istiyor

Alman Spiegel Dergisi Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın yeni sancılı önlemleri parlamentonda geçirmek amacıyla milletvekillerinin rızasını almak için sarf ettiği çabaya değindi.

Yunanistan’ın kreditörleriyle sağladığı teknik anlaşmanın önlemleriyle ilgili olarak Spiegel “son 8 yılda 23’üncü kez kesintiye uğrayan emekli maaşlarına” odaklanıyor. Önlem paketinin parlamentodan onay alabilmesi için Tsipras’ın partisinin sol kanadını ve ANEL milletvekillerini ikna etmesi gerekiyor. Spiegel’e konuşan adı açıklanmayan bir Yunan Bakan “her şey yolunda” ifadelerini kıllanırken, “herkes önlemlere evet diyecek, endişelenmeyin” diyerek bazı direnişçi milletvekillerin önlemlere hayır deme ve böylece ülkeyi kaosa sürükleme ihtimali olmadığını vurguladı. Aynı Bakan “bu son fedakarlık” derken, kapalı kapılar arkasında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında da Başbakan Aleksis Tsipras’ın benzer yönde açıklamalar yaptığı kaydedildi.

Emekli maaşlarına bir kesinti daha

Önlemlerin orta direk vatandaşları etkilediğini kaydeden Spiegel “Emeklilerin maaşları bir kez daha kesintiye uğrayacak. Yaklaşık 1,1 milyon emekli, maaşlarının ortalama %9’unu kaybedecek. İşsizlik maaşları ve diğer sosyal yardımlar da azaltılıyor. Yunan sendikaları şimdiden 17 Mayıs gününü genel grev ilan etti.”

Spiegel Aleksis Tsipras’ın planının aynı kalmaya devam ettiğini kaydederken o planı şöyle özetliyor: Acılı önlemler şimdi alınsın, borç kesintisi sağlansın, ekonomik kalkınmaya dönüş olsun ve akabinde elverişli bir siyasi konjonktürde 2019’da seçimlere gidilsin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et