Miçotakis hapishaneye benzetilen göçmen kampını gezdi: Yeni yapı bir emniyet supabı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis hapishaneye benzetilen göçmen kampını gezdi: Yeni yapı bir emniyet supabı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis hapishaneye benzediği için eleştirilen yeni göçmen kampının bulunduğu Samos (Sisam) adasını ziyaret etti.

Samos’ta hapishane benzeri güvenlik önlemleri içeren yeni göçmen ve mülteci barındırma kampını ziyaret eden Başbakan Kiryakos Miçotakis, ziyaret öncesi yaptığı açıklamada yeni yapının yaklaşık 300 mülteci ve göçmeni barındırdığını belirtti. 

Göçmen akınlarının yeniden artması ve işlerin yeniden kötüye gitmesi gibi talihsiz bir durumda yeni yapılan yapının bir emniyet supabı olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Miçotakis, beraberindeki bakanlarla birlikte yeni göçmen kampını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İnşa edilen yeni kampta, göçmen ve mülteciler, sığınma hakkı müracaatı ve süreci boyunca veya sığınma hakkı almamaları durumunda ise uluslararası anlaşmalar uyarınca memleketlerine veya Türkiye’ye iade edilmek üzere nihai karar verilene kadar barındırılacaklar.

Başbakan Miçotakis’e Samos adası ziyaretinde Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Başbakan Yardımcısı Hristos Triantopoulos, Samos adası ND Milletvekili Hristodoulos Stefanadis ve Levsos (Midilli) adası ND Milletvekili Haralambos Athanassiou eşlik ettiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...