Hasta dedesini görmek istiyor: Alpaslan Cambaz'dan mektup - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hasta dedesini görmek istiyor: Alpaslan Cambaz’dan mektup

Batı Trakya’nın Menetler (Skaloma) köyündeki hasta dedesini hayattayken son kez olsun görmek isteyen ancak vize alamayan 15 Temmuz şehidi Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosuna mektup yazarak vize verilmesini istedi.

Menetler köyünde ikamet eden hasta dedesini hayattayken görmek isteyen Alpaslan Cambaz Yunanistan’dan vize başvurusunda bulundu. Eşi ve annesi ile birlikte vize müracaatında bulunan Cambaz’ın annesine bir yıllık vize verilirken kendisine ve eşine vize verilmedi.

Geçen sene evlendiğini ve köydeki dedesini vefat etmeden önce son bir kez olsun görmek istediğini belirten Alpaslan Cambaz, yaşlı dedesinin sürekli kendisini sayıkladığını ve ölmek üzere olduğunu kaydetti.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ darbe girişiminde Batı Trakyalı gazeteci Mustafa Cambaz hayatını kaybetmişti. Zor günler geçiren oğlu Alpaslan Cambaz, şimdi de babasının köyü olan Batı Trakya’daki Rodop ilinin Menetler köyünde yaşayan hasta dedesini hayattayken son kez olsun görmek istiyor.

Durumu sosyal medyada paylaşan Alpaslan Cambaz, dedesinin arzusunu yerine getirmek istediğini vurguladı. 

Alpaslan Cambaz’ın sosyal medya paylaşımı şöyle:

“Dedem ölmek üzere ve son kez görmek için beni sayıklıyor. Vize başvuru sırasında hepsini anlatmama rağmen ret verdiler. Başkonsolosa Yunanca mektup yazıp gönderdim, olmadı. Aşılmıyor lanet engeller, lanet bürokrasi. Köyden gelen son fotoğraf bana artık Meriç’ten geçmemi söylüyor.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...