Yunanistan'da Altın Şafakçılar tekrar hortladı: Önce Batı Trakya şimdi Selanik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Altın Şafakçılar tekrar hortladı: Önce Batı Trakya şimdi Selanik

Yunanistan’da son dönemlerde tekrardan Altın Şafak partisinin bildirileri sokaklarda dağıtılmaya başlandı. Kapatılan örgüt, Batı Trakya’da görülen feyvolanlarından sonra şimdi de Selanik’te görüldü.

Selanik’te öğrencilerin boykot eylemleri gergin geçerken kapatılan Altın Şafak Örgütü’nden akıl almaz açıklama geldi. Neonazi örgütü, Selanik Stavrupoli‘de sol öğrencilere saldıran öğrencileri tebrik etti.

Aşırı sağ unsurların, EPAL öğrencilerinin içinde de var olduğu düşüncesi ağırlık kazanırken Altın Şafak örgütünün Gençlik Cephesi, “öğrencileri zorluklara karşı gösterdikleri dinamik tepki ve anti-ulusal amaçlara karşı mücadeleleri” için tebrik etti.

“Komünist ve anarşist oluşumlara ait uzantıların okul binalarının yakınında yeri olmadığını” yazan Altın Şafak açıklaması, “Stavroupoli’nin öğrenci topluluğunun, devletin okşadığı ‘sınıf devrimcilerini’ örterek yapmayı reddettiği şeyi yaptığını ve sol çeteleri haklı olarak ortadan kaldırdığını” öne sürdü.

Stavrupoli EPAL’de gerçekleşen olaylarda, faşist karşıtı eylem düzenleyen sol öğrencilere okul içinden bıçak ve taşlarla saldıran faşistler ayrıca okul bahçesinden molotof kokteyli atmış ve polisle çatışmışlardı. Olaylarda polis gaz bombası ile karşılık verirken EPAL içinde faşist ve antifaşist öğrenciler arasında kavga yaşanmış ve iki öğrenci yaralanmıştı.

Kaptılan neonazi Altın Şafak feyvolanları son dönemde tekrar ülke genelinde görülmeye başlanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde İskeçe’de kapatılan örgütün feyvolanları sokaklarda görüldü.

Öte yandan polis Stavrupoli’de olaylara karışan 5 kişiyi gözaltına aldı. Yunanistan Milli Eğitim Bakanlığı da Stavrupoli’deki olaylar nedeniyle savcılığı göreve çağırdı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...