Tsipras ısrarlı: Bir euro dahi daha fazla kemer sıkma olmayacak! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tsipras ısrarlı: Bir euro dahi daha fazla kemer sıkma olmayacak!

Tsipras ısrarlı: Bir euro dahi daha fazla kemer sıkma olmayacak!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında “bir euro dahi daha fazla kemer sıkma olmayacak” söylemini ısrarla yineledi.

Malta’daki Eurogrup toplantısında sağlanan anlaşma sonrası ilk kez dile getirilen bu söylemi yineleyen Tsipras, bunun sadece hedeflerin tutturulamaması durumunda olma ihtimalini açık bıraktı.

Başbakan Tsipras ayrıca “Salı sabahı kreditörlerle varılan anlaşmanın, kurtulmak için mücadele verdiğimiz çerçevenin bir parçası olduğunu” yani “memorandum” veya “memorandumun bir bölümü” olduğunu kabul etti.

Bakanlara Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada “bu anlaşmanın denetimlerden çıkış bileti ve memorandum dönemlerinin sonu olduğunu” ifade eden Başbakan “kreditörler dostumuz değil. Ne 2015 Temmuzunda, ne 2016 Mayısında ne de şimdi dostumuz oldular. Temel hedef ve solcu görevimiz ülkenin denetimden çıkmasını sağlamaktır” dedi.

Kreditörlerin istediği önlemlere karşı alınacak karşı önlemleri parlamentoya ayrı bir madde halinde getireceklerini de açıklayan Tsipras “Bütün partilerin en azından anlaşmanın bu elverişli parçasına evet deme imkânına sahip olmalarını istiyoruz. Bugün için bu önlemlere dahi hayır diyeceğini söyleyen Mitsotakis’in de son tutumunu görmek istiyoruz. Çünkü bu pozitif önlemlerin birkaç karıntıdan olduğunu savunuyor ve bu tutumuyla kendi yarattığı bir çıkmazın içinde” şeklinde konuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et