Yunan araştırması: Pfizer ile tam aşılamadan sonra 6 ay antikor yeterli düzeyde kalıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan araştırması: Pfizer ile tam aşılamadan sonra 6 ay antikor yeterli düzeyde kalıyor

Koronavirüs salgınına karşı Yunan hükümetinin aşılanma kampanyası sürerken, aşı vurdurmayanların ise hayatını zorlaştıran ve para ödemelerini sağlayan kurallar artarak devam ediyor.

Yunan halkının koronavirüse karşı aşılanmasının başlangıcından bu yana Aleksandra hastanesinde yürütülen çalışma sonunda Pfizer/BioNTech aşısı ile tam aşılamadan sonra elde edilen antikor seviyeleriyle aşının virüse karşı en az altı ay koruduğu tespit edildi.

Sonuçlar şu ana kadar saygın uluslararası dergilerde 20 makale şeklinde yayınlandı. En son yayında, araştırmacılar 48 yaş ortalamasına sahip 308 sağlık çalışanından elde edilen sonuçlar sunuldu.

Yapılan araştırmaya göre yunan Pfizer/BioNTech aşısı ile tam aşılanan Yunan vatandaşları en az 6 ay boyunca koronavirüse karşı korunabiliyorlar. Araştırmaya göre 6 ay sonunda antikor seviyelerinin düşmeye başlıyor.

Yunan uzmanlar özellikle 70 yaşına kadar olan sağlıklı vatandaşların antikor testi yaptırmalarına gerek olmadığını söylüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...