Arkumaneas: Yunanistan’da görülen korona vakalarının yüzde 30’u çocuklarda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Arkumaneas: Yunanistan’da görülen korona vakalarının yüzde 30’u çocuklarda

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) Başkanı Panayotis Arkumaneas, koronavirüs vakalarında durgunluk görüldüğünü, ancak kışın önümüzde olduğunu unutmamak gerektiğini belirtti.

Arkumaneas, geçtiğimiz hafta yapılan test sayısının iki katına çıkarılmasına rağmen vakalarda yüzde 7 oranında düşüş görüldüğünü kaydederken, diğer yandan Kuzey Yunanistan başta olmak üzere aşısızların yoğun olduğu bölgelerin kendilerini endişelendirdiğini aktardı.

Vakaların yüzde 25-30’unun 4-18 yaş grubunda görüldüğünü bildiren EODY Başkanı, önümüzdeki haftalarda okulların açılmasının pandemiye etkisinin daha net ortaya çıkacağını kaydetti.

Vakaların durgunluk halinde olduğunu belirten Arkumaneas, yine de kış aylarının önümüzde olduğunu ve geçtiğimiz yıl yaşananları unutmamız gerektiğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Kart Dolandırıcılıklarında Büyük Artış

2023 yılında Yunanistan’da ödeme kartı işlemlerinin toplam değeri 100 milyar Evro’yu aşarken, bu artış dolandırıcılık olaylarında da büyük bir patlamaya neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...