Batı Trakya: Çocuğunu cumaya götüren veli namazın ardından okula geri getirecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya: Çocuğunu cumaya götüren veli namazın ardından okula geri getirecek

Batı Trakya’da azınlık okullarının Cuma namazı öncesi eğitimi bitirmesi uygulamasının iptali ve ardından gelen tepkiler sürüyor.

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Eğitim Müdürlüğü tarafından Batı Trakya’da azınlık ilkokul ve ortaokul-liselerinde cuma günleri cuma namazı dolayısıyla verilen erken dersleri bitirme kararının iptaline gösterilen tepkilerin ardından değişikliğe gidildi

Rodop ve Evros illerinde Cuma günleri azınlık ilkokul ve ortaokul, lise öğrencileri ve öğretmenleri okulu erken tamamlayıp cuma namazına ‘gidiyorlardı.’

Söz konusu uygulamayı ortadan kaldıran Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Konstandinos Bandikos, okullara gönderdiği yeni yazılı talimatla, cuma günleri cuma namazına katılacak öğretmen ve öğrencilerin her hafta yazılı dilekçe sunmaları kuralını getirdi.

Cuma namazına gitmek isteyen eğer azınlık okulu öğretmeni ise müfettişliğe yazılı dilekçe ile izin talep edecek. Müfettişlik öğretmenin okulu ile ilgili ders durumunu değerlendirerek izin isteyen öğretmen hakkında karar verecek.

Cuma namazına gitmek isteyen eğer azınlık ilkokulu, ortaokulu veya lisesi öğrencisi ise müfettişliğe öğrencinin velisi tarafından yazılı dilekçe ile izin talep edilecek. Okula gelip çocuğunu alarak cuma namazına götüren veli cuma namazı sonrasında da çocuğunu tekrar okula geri getirecek.

Öte yandan azınlık kuruluşlarının tamamı söz konusu yeni uygulamanın iptalini ve eskisi gibi cuma günleri okulların cuma namazından önce eğitimini bitirmesini isteyerek Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Dernekler, namaz kılınsın veya kılınmasın, tanınan bu ayrıcalığın, kendilerinin tarihten gelen kültürel hakkı olduğunu belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...