Διακοπή κυκλοφορίας τα βράδια στην Κούλογλου - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Διακοπή κυκλοφορίας τα βράδια στην Κούλογλου

Διακοπή κυκλοφορίας τα βράδια στην Κούλογλου

Δεκτή έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής την αίτηση εστιατορίου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο.

Την αίτηση εστιατορίου για την διακοπή κυκλοφορίας (κατά τους θερινούς μήνες και από ώρα 21.00 έως 01.00 τις καθημερινές και από ώρα 19.00 έως 1.00 κατά τα Σαββατοκύριακα) καθώς και την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης οχημάτων (κατά τους θερινούς μήνες και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας) επί του τμήματος της οδού Κούλογλου, που περιλαμβάνεται μεταξύ  των οδών Ορφέως και Γ. Σεφέρη, έκανε δεκτή την Πέμπτη 27 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Η παραχώρηση αφορά οδόστρωμα εμβαδού 40,20 τ.μ. της οδού Κούλογλου στο εν λόγω κατάστημα, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα στο χώρο μετά από ανάλογες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Το αίτημα αυτό διέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 48 παρ. 1 & 2 του Ν. 2696/99 (ΚΟΚ), κατά τις οποίες  η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς, όμως κατ’ εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών.
 
Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την αντίθετη άποψη του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, παραχώρησε το χώρο για ακόμα μια διετία στο εστιατόριο. – Παρατηρητής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et