400 Amerikan askeri için Dedeağaç'ta Yannuli üssü hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

400 Amerikan askeri için Dedeağaç’ta Yannuli üssü hazırlanıyor

Dedeağaç Alexandroupoli Limanı'nda ABD ordusuna ait savaş helikopteri ve askeri araçları taşıyan Amerikan gemisi

Yunanistan ile ABD arasında imzalanması beklenen savunma işbirliği anlaşması kapsamında Dedeağaç’taki Yannuli askeri üssü Amerikan askerlerine devredilecek.

ABD ile Yunanistan arasında yeni savunma anlaşmasının imzalanmasından sonra yıl sonuna kadar Amerikan birliklerinin Dedeağaç’a intikali bekleniyor.

Yunanistan ile ABD arasında ilk defa 5 yıl süreli yeni savunma anlaşmasının imzalanmasının ardından, yıl sonunda Dedeağaç’ta kalıcı bir Amerikan askeri gücü konuşlandırılacak.

Atina basınına sızan bilgilere bilgiye göre, kısa süre önce ABD Silahlı Kuvvetleri mühendisleri Dedeağaç’ta Yannuli kampını teftiş ettiler ve üste yaklaşık 300-400 askerlik bir kuvvetin konuşlandırılması için gerekli ihtiyaçları kaydettiler.

Yannuli kampı, Aetos atış poligonuna yakınlığı ve aynı zamanda limana ve havaalanına kolay erişim imkanı nedeniyle seçildi.

Merak edilen konu ise ABD askerlerinin konuşlanacağı Yannuli kampının kontrolünün kimde olacağı. İki ülke arasında pazarlıkların sürdüğü ve Girit’teki Suda üssü gibi Dedeağaç’taki kampın da bir Amerikan komutanına yetki devrinin söz konusu olabileceği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...